YÖKYÖPELIT

Musikaalin kuvagalleria / Tornado-salin paikkakartta
Kesto n. 2 h väliaikoineen

Mitä ihmettä täällä tapahtuu? Esineitä syödään!

Yökyöpeleiden talossa kukaan ei tunnu ikinä nukkuvan. Talosta löytyy
monta omituista hiippailijaa ja vaarallista vipeltäjää. Agenttinero Naru ryhtyy selvittämään autonsa äkillistä katoamista ja kohtaa oudon ilmiön: esineitä syödään! Nakertajaa etsiessään Naru tutustuu tarinan muihin erikoisiin hahmoihin ja joutuu keskelle hullunkurista seikkailua.

Yökyöpelit on tuore koko perheen musikaali, joka perustuu Laura Ruohosen huippusuosittuihin lasten runokirjoihin. Tarina on tuttu myös YLE:n lastenohjelma Pikku Kakkosesta. Ruohonen kertoo ryhtyneensä lorujen kirjoittamiseen nauraakseen yhdessä lasten kanssa kielen tarjoamille yllätyksille. Kriitikoidenkin arvostamat tekstit antavat myös Rantasalmen nuorille näyttelijöille mahdollisuuden kielellä leikittelyyn ja uusiin oivalluksiin.

Anna-Mari Kähärän säveltämät laulut sisältävä Yökyöpelit-levy voitti vuoden lastenlevypalkinnon vuonna 2015. Rantasalmen vahva musiikkiosaaminen antaakin jälleen hyvät edellytykset näytelmämusiikin upeaan toteuttamiseen. Kaiken kaikkiaan lavalla nähdään 23 innokasta harrastajaa. Tervetuloa seuraamaan Rantasalmen Tornado-saliin näytelmää, jonka huumori sopii kaikenikäisille ja antaudu Yökyöpeleiden vietäväksi!

Tuotanto: Rantasalmen Nuorisoteatterin Lastenteatteri Ranttali, Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys, Rantasalon peruskoulu sekä Järvi-Saimaan kansalaisopisto Harrastajateatterituotannon esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy.

Käsikirjoitus: Laura Ruohonen
Musiikki: Anna-Mari Kähärä 
Ohjaus: Iiris Salmela
Musiikin sovitus: Marja Ikonen 
Kapellimestari: Marja Ikonen
Koreografi: Emilia Palmroos
Laulunopetus: Saara Silvennoinen
Pukusuunnittelu ja -valmistus: Kati Lätti
Lavastussuunnittelu: Henri Paunonen
Lavastusvalmistus: Rantasalon koulun oppilaat: Jesse Björn, Miikka Hintsa, Juho Koikkalainen, Roope Lyytikäinen, Paavo Räisänen, Veeti Syväluoto ja Rantasalmen masinistit ry. sekä Nuorisoteatterin talkooväki
Rekvisiitta: Päivi Turkki ja talkoolaiset
Maskeeraus ja kampaukset: Mirva Glumerus, Samiedu / ohjaava opettaja Anne Peltonen 
Valosuunnittelu: Tuomo Salmela 
Valoajot: Tuomo Salmela 
Äänitekniikka: Pekka Koivunoro 
Graafikko: Anni Repo 
Alkuperäinen kuvitus: Erika Kallasmaa

TAITEELLINEN HENKILÖKUNTA 

ohjaaja Iiris Salmela
Joroislainen Iiris Salmela on opiskellut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi sekä lasten- ja nuorten sanataideohjaajaksi. Hän on ohjannut lapsia v. 2001 lähtien, ja teatteri on kuulunut hänen omiin lapsuusharrastuksiinsa tanssin ja musiikin lisäksi. Salmela ohjaakin nykyään päätyökseen kansalaisopistojen erilaisia teatteriryhmiä: lapsia, aikuisia ja erityisryhmiä. Työ on monipuolista, eikä kahta samanlaista päivää ole - Salmela käsikirjoittaa, ohjaa, ja tarvittaessa myös lavastaa ja puvustaa produktiot. Erityisen hienoa on nähdä kehitys, mikä näyttelijöissä tapahtuu prosessin aikana. Teatteri on Iiris Salmelalle sosiaalinen taidemuoto, jota tehdään yhdessä: ihmisillä, ihmisiltä, ihmisille. Vapaa-aikanaan Salmela harrastaa taekwondoa. 

kapellimestari Marja Ikonen
Musiikinopettaja ja kapellimestari Marja Ikonen (s. 1978) valmistui v. 2001 Jyväskylän yliopiston Musiikin laitokselta ja toimii nykyään musiikin suunnittelijaopettajana Järvi-Saimaan kansalaisopiston Rantasalmen toimipisteessä. Orkesterinjohtoa Ikonen on opiskellut Keski-Suomen konservatoriossa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa Torsten Lindforsin, Onni Kelon ja Juha Törmän johdolla. Lisäksi hän on osallistunut useille orkesterinjohdon mestarikursseille opettajinaan mm. Jorma Panula, Pertti Pekkanen, Hannu Norjanen, Paul Niemistö, István Világi ja Robert J. Ambrose. Tällä hetkellä Ikonen johtaa Rantasalmen A-, B- ja C-puhallinorkestereita ja toimii kapellimestarina Rantasalmen Nuorisoteatterissa. Ikonen sovittaa ja säveltää musiikkia etenkin omien orkesteriensa ja Rantasalmen Nuorisoteatterin käyttöön. Marja Ikonen on palkittu Suomen Puhallinorkesteriliiton Vuoden Pinna 2009 -tunnustuspalkinnolla sekä Suomen Työväen Musiikkiliiton Johtajamerkillä 2014 ja hänet on valittu Rantasalmen Mantaksi vuonna 2012. 

laulunopettaja Saara Silvennoinen
Saara Silvennoinen on valmistunut klassisen laulun opettajaksi Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 2011. Hän on kotoisin Savonlinnasta, ja on työskennellyt mm. Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa sekä Esmo ry:n kahdessa oopperassa. Syksyllä 2016 hän aloitti jatko-opinnot Savonia-ammattikorkeakoulussa pääaineena popjazz-laulu. Hän on myös toiminut kuoronjohtajana. Tällä hetkellä kiireisenä häntä pitävät 2-vuotias esikoinen ja marraskuussa 2016 syntynyt kuopus. 

koreografi Emilia Palmroos
Mikkeliläinen Emilia Palmroos valmistui keväällä 2017 tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummusta pääaineenaan nykytanssi. Opiskeluaikana Emilia oli mukana monenlaisissa produktioissa mm. Joensuun kaupunginteatterin teoksessa Koirien Kalevala, ryhmäteoksessa Kuopio tanssii ja soi -festivaaleilla sekä Joensuussa Yksin sateessa? -festivaaleilla. Emilia suoritti syyskuussa 2016 työharjoittelun Intiassa, Ryan International schoolissa Dehlissä sekä Chandigarhissa, jossa hän suunnitteli ja toteutti koreografioita suurille lapsiryhmille. Hän pääsi myös itse esiintymään Chandigarhissa tanssifestivaaleilla. Emilian osaamisalueisiin kuuluu nyky -ja jazztanssin lisäksi show- ja katutanssilajit. Emilia toimii tanssinopettajana Savonlinnan musiikki- ja tanssiopistossa.

pukusuunnittelija Kati Lätti
Kati Lätti on valmistunut teatteripuvustajaksi Mikkelin ammattikorkeakoulusta keväällä 2014. Hän on aikaisemmalta koulutukseltaan pukuompelija sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja. Työ lasten ja nuorten parissa on tuttua ja mielekästä monessa muodossa. Kati on työskennellyt Savonlinnan Oopperajuhlilla ompelijana ja pukijana useita vuosia. Hän on tehnyt puvustuksia mm. Kotkaan, Kyminlinnan kesäteatterille sekä Ylioppilasteatterille Helsinkiin. Yhteistyö Rantasalmen Nuorisoteatterin kanssa alkoi Ronja Ryövärintyttären puvustuksella ja jatkuu yhä.

maskeeraus ja kampaukset Mirva Glumerus
Mirva on aloittanut Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistossa teatterialan opinnot viime keväänä. Opinnoissa hän suuntautuu maskeerauksen ammattilaiseksi. Mirva on siirtynyt teatterimaailmaan kaupan alalta ja ehtinyt jo tehdä monenlaisia kampus- ja maskeeraustöitä. Mirva on tehnyt töitä muun muassa Savonlinnan Teatterille, Teatteri Myllylle sekä konsertteihin ja mainoskuvauksia Karaja-meikkisarjalle. Mirva kertoo, että mitä enemmän hän on työskennellyt teatterinäytelmien parissa, sitä suuremmin hän tuntee ajautuneensa juuri oikealle alalle. Mirvan arkeen kuuluu myös 2-vuotias poika, mies ja koira.

NÄYTTELIJÄT
Ronja Ikonen
Peppi Ikonen
Sonja Putkonen
Tea Lehtinen
Riina Kettunen
Kaisla Koivunoro
Emma Hytönen
Hanna Hytönen
Minja Salmela
Aava Malinen
Ella Tanninen
Siiri Issakainen
Iida Hynninen
Kaappo Kasesniemi
Eedla Torniainen
Janna-Julia Tilaeus
Jessica Puustinen
Emilia Lukin

SOITTAJAT
Alisa Vishniakova, huilu & klarinetti
Enni Kettunen, klarinetti 
Aarni Tossavainen, basso 
Oskari Reinikainen, rummut
Marja Ikonen, piano, kapellimestari

Liput

Lippuvaraukset 040 7561 165
(ma-pe klo 10-18, la-su 10-14)

Ryhmämyynti 040 7561 165
pmturkki@gmail.com

15€ peruslippu
10€ alle 17v., opisk., eläk., varusm., työt.

Lisätietoa musikaaliliput-sivulta

Esitykset

Pe 1.12.2017 klo 18:00
Tornado (99 paikkaa jäljellä)
La 2.12.2017 klo 14:00
Tornado (61 paikkaa jäljellä)

* näytökset toteutuvat vain, jos niihin tulee tarpeeksi ryhmävarauksia.