HAIRSPRAY


KIITOKSET KAIKILLE MENNEESTÄ KAUDESTA!

Musikaalin kuvagalleria

Värikäs, puhutteleva ja pirteä Hairspray kertoo teini-ikäisen Tracyn tarinan matkalla tähteyteen. Tie kohti unelmia ei ole kuitenkaan helppo ennakkoluulojen keskellä. Tracyn asenne on kaikesta huolimatta yhtä voimakas kuin vahvin hiuslakka, sillä hän saa ympärillään aikaan sen kaikkein tärkeimmän: hän muuttaa asenteita.

Hairspray on voittanut kahdeksan kertaa teatterialan arvostetuimman Tony-palkinnon. Musikaalin tapahtumat sijoittuvat 1960-luvun Baltimoreen rotuerottelun aikaan ja  keskeisiä teemoja ovat kulttuurierojen kohtaaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Näytelmässä puhuttelevia aiheita käsitellään tanssien, soittaen ja laulaen – vaikeitakin aiheita voidaan käsitellä hymyssä suin ja yhdessä kokien. 

Hairspray perustuu vuonna 1988 ilmestyneeseen John Watersin käsikirjoittamaan ja ohjaamaan New Line Cinema -yhtiön elokuvaan. Huippusuositun näytelmäversion ensi-ilta oli New Yorkin Broadwaylla vuonna 2002. Helsingin Kaupunginteatteri esitti hittimusikaalin vuonna 2007 ja samana vuonna ilmestyi myös uudelleenfilmatisointi, jonka pääosissa nähdään mm. John Travolta ja Michelle Pfeiffer. 

Hairsprayn tarttuva ja hyväntuulinen musiikki on näyttävä sekoitus rock´n roll-, soul- ja pop-musiikin tyylilajeja. Rantasalmen Nuorisoteatterin iso musikaaliorkesteri ja valloittavat näyttelijät saavat taatusti jokaisen katsojan nauttimaan esityksestä suurella sydämellä.

Tuotanto: Rantasalmen Nuorisoteatteri, Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys, Rantasalmen lukion musiikkiteatterilinja sekä Järvi-Saimaan kansalaisopisto
Harrastajateatterituotannon esitysoikeuksia valvoo Music Theatre International of New Yorkin puolesta Josef Weinberger Limited.

Käsikirjoitus: Mark O´Donnell & Thomas Meehan
Musiikki: Marc Shaiman
Laulujen sanat: Scott Wittman & Marc Shaiman
Orkestraatio: Harold Wheeler
Sovitukset: Marc Shaiman
Suomennos: Mikko Koivusalo 
Ohjaus: Jari Pylväinen 
Kapellimestari: Marja Ikonen 
Koreografi: Emilia Palmroos 
Laulunopetus: Soila Takanen, Emma Auramo, Ruta Sokolnikiene
Yksinlauluopetus: Marketta Kosunen 
Pukusuunnittelu ja -valmistus: Kati Lätti 
Lavastussuunnittelu: erikoisammattihenkilö Teija Summanen / SAMIedu, erikoisammattihenkilö Heikki Lyytikäinen, ohjaava opettaja Anne Peltonen 
Lavastusvalmistus: SAMIedu 
Rekvisiitta: Unna Hännikäinen ja talkoolaiset
Maskeeraus ja kampaukset: Sari Metsola ja Aino Korhonen 
Valosuunnittelu: Samuli Rimmi
Valoajot: Jenni Kosonen 
Äänitekniikka: Pekka Koivunoro 
Projisoinnit: Jari Pylväinen
Graafikko: Anni Repo 

TAITEELLINEN HENKILÖKUNTA 

ohjaaja Jari Pylväinen
Jari Pylväinen on Savonlinnan teatterin näyttelijä ja kapellimestari, jolla on pitkä työkokemus teatterin alalta. Koulutukseltaan hän on laulupedagogi ja erityisesti siksi hänen sydäntään lähellä on musiikkiteatteri. Pylväinen on työskennellyt Savonlinnan teatterin lisäksi mm. Lahden kaupunginteatterissa, Teatteri Vanhassa Jukossa ja Seinäjoen kaupunginteatterissa. Rantasalmen nuorisoteatterissa hän ohjaa nyt neljättä vuotta. Sitä ennen on Pylväinen ohjannut usean vuoden ajan Savonlinnan lapsi- ja nuorisoteatterissa. Pylväisen intohimona on perehtyä teatterin eri osa- alueisiin. Rantasalmen nuorisoteatterin myötä hän on päässyt suunnittelemaan lavastuksia näytelmiin sekä tänä vuonna toteuttamaan myös valosuunnittelun. Vuoden 2014–2015 Uneton Saimaalla -musikaali oli Pylväisen käsikirjoittama. 

kapellimestari Marja Ikonen
Musiikinopettaja ja kapellimestari Marja Ikonen (s. 1978) valmistui v. 2001 Jyväskylän yliopiston Musiikin laitokselta ja toimii nykyään musiikin suunnittelijaopettajana Järvi-Saimaan kansalaisopiston Rantasalmen toimipisteessä. Orkesterinjohtoa Ikonen on opiskellut Keski-Suomen konservatoriossa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa Torsten Lindforsin, Onni Kelon ja Juha Törmän johdolla. Lisäksi hän on osallistunut useille orkesterinjohdon mestarikursseille opettajinaan mm. Jorma Panula, Pertti Pekkanen, Hannu Norjanen, Paul Niemistö, István Világi ja Robert J. Ambrose. Tällä hetkellä Ikonen johtaa Rantasalmen A-, B- ja C-puhallinorkestereita ja toimii kapellimestarina Rantasalmen Nuorisoteatterissa. Ikonen sovittaa ja säveltää musiikkia etenkin omien orkesteriensa ja Rantasalmen Nuorisoteatterin käyttöön. Marja Ikonen on palkittu Suomen Puhallinorkesteriliiton Vuoden Pinna 2009 -tunnustuspalkinnolla sekä Suomen Työväen Musiikkiliiton Johtajamerkillä 2014 ja hänet on valittu Rantasalmen Mantaksi vuonna 2012. 

koreografi Emilia Palmroos
Mikkeliläinen Emilia Palmroos valmistui keväällä 2017 tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummusta pääaineenaan nykytanssi. Opiskeluaikana Emilia oli mukana monenlaisissa produktioissa mm. Joensuun kaupunginteatterin teoksessa Koirien Kalevala, ryhmäteoksessa Kuopio tanssii ja soi -festivaaleilla sekä Joensuussa Yksin sateessa? -festivaaleilla. Emilia suoritti syyskuussa 2016 työharjoittelun Intiassa, Ryan International schoolissa Dehlissä sekä Chandigarhissa, jossa hän suunnitteli ja toteutti koreografioita suurille lapsiryhmille. Hän pääsi myös itse esiintymään Chandigarhissa tanssifestivaaleilla. Emilian osaamisalueisiin kuuluu nyky- ja jazztanssin lisäksi show- ja katutanssilajit. Emilia toimii tanssinopettajana Savonlinnan musiikki- ja tanssiopistossa.

laulunopettaja Soila Takanen 
Soila Takanen valmistui musiikinopettajaksi Jyväskylän yliopistosta keväällä 2016. Etelä-Pohjanmaalta Kuortaneelta kotoisin oleva Takanen on pienestä pitäen ollut mukana monipuolisesti musiikkielämässä. Etenkin puhallinmusiikki tuli suvun kautta tutuksi ja yläasteikäisenä pääsoitin piano saikin vahvaksi kumppanikseen tuuban, joka on viitoittanut tietä entisestään puhallinmusiikkimaailmaan. Yliopistoaikanaan hän toimi aktiivisesti Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupilleissä ensin tuubistina ja myöhemmin myös orkesterin taiteellisena johtajana sekä kapellimestarina. Vaikka soitinmusiikin vaikutus on vahva, pitää Takanen kaikenlaisesta toiminnasta musiikin piirissä ja sen kautta ihmisten parissa. Viimeisimpinä aluevaltauksina ovat työelämään astumisen lisäksi pasuunan soittamisen haltuunotto sekä toimiminen kesäkanttorina Kuortaneen seurakunnassa.

laulunopettaja Emma Auramo
Emma Auramo on juuri vuodenvaihteessa 2017-18 luokanopettajaksi ja musiikinopettajaksi valmistunut nuori nainen. Rantasalon peruskoulu ja Rantasalmen lukio ovat Auramon ensimmäiset opettajan työpaikat. Auramo on kotoisin Etelä-Suomesta, jossa hän on soittanut pianoa Porvoon seudun musiikkiopistossa. Savonlinnaan opiskeluiden perässä muuttanut Auramo on laulanut aina koulujen kuoroissa ja yliopistossa opiskeluiden aikana pääsi osallistumaan ensi kertaa myös yksityisille laulutunneille. Viime keväänä hän pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan kuoronjohtoa yliopiston kuoron kanssa. Musikaalin kanssa työskentely on Auramolle ensimmäinen.

laulunopettaja Rūta Sokolnikienė
Rūta Sokolnikienė on liettualainen rytmimusiikin laulaja ja laulunopettaja. Nykyään hän asuu Savonlinnassa, missä työskentelee yksinlauluopettajana Savonlinnan musiikki- ja tanssiopistossa. Rūta on opiskellut Lontoossa (The Institute of Contemporary Music Performance) ja hän on opettanut Cherry pie -musiikkikouluissa, esiintynyt solistina, yhtyelaulajana ja taustalaulajana esimerkiksi seuraavilla areenoilla: The Royal Festival Hall, Queen Elizabeth Hall, Jazzclub 606 ja O2. Suomeen muuttamisen jälkeen hän on esiintynyt Kuopion kaupunginorkesterissa, sekä muun muassa Seppo Kantosen ja  Pekka Toivasen kanssa. Rūta Sokolnikienė on opettanut myös Savonia-ammattikorkeakoulussa, Kuopion kansalaisopistossa sekä Sisä-Savon kansalaisopistossa.

yksinlauluopettaja Marketta Kosunen 
Marketta Kosunen on varkautelainen musiikinopettaja, joka on valmistunut Jyväskylän yliopiston musiikin laitokselta vuonna 2001. Hän toimii nykyään musiikin lehtorina Kuoppakankaan ja Päiviönsaaren kouluilla Varkaudessa johtaen mm. musiikkiluokkien nuorisokuoroa. Lauluopintoja hän on suorittanut Savonia-ammattikorkeakoulussa Kuopiossa Pauliina Kokkosen ja Julia Vuorisen johdolla. Viime vuosina Kosunen on opiskellut erityisesti Estill-äänitekniikkaa Dorte Hyldstrupin ja Jaana Turusen ohjaamana. Kosunen pitää erityisesti jazzin laulamisesta, mutta muutkaan kevyen musiikin lajit eivät ole hänelle vieraita.

pukusuunnittelija Kati Lätti
Kati Lätti on valmistunut teatteripuvustajaksi Mikkelin ammattikorkeakoulusta keväällä 2014. Hän on aikaisemmalta koulutukseltaan pukuompelija sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja. Työ lasten ja nuorten parissa on tuttua ja mielekästä monessa muodossa. Kati on työskennellyt Savonlinnan Oopperajuhlilla ompelijana ja pukijana useita vuosia. Hän on tehnyt puvustuksia mm. Kotkaan, Kyminlinnan kesäteatterille sekä Ylioppilasteatterille Helsinkiin. Yhteistyö Rantasalmen Nuorisoteatterin kanssa alkoi Ronja Ryövärintyttären puvustuksella ja jatkuu yhä.. 

lavastajat
Areva Viivi, Holvi Milla, Hurmerinta Sofia, Hyvärinen Kaisa-Maria, Iokinen Nadezda, Keleviainen Nina, Keskinen Kati, Kiuru Meri, Kuosmanen Päivi, Leppänen Viliina, Luukkonen Sanna, Miettinen Anni, Mutka Susanna, Paintola Markku, Pennanen-Oikari Suvi, Puranen Margarita, Purde Larisa, Reinikainen Jenni, Ruotsalainen Aliina, Savolainen Mira, Ulvelin Anu, Vatanen Riikka, Weckman Riika, Wuorio Milla. 
Ohjaava henkilökunta: Heikki Lyytikäinen (erikoisammattihenkilö), Teija Summanen (erikoisammattihenkilö), Anne Peltonen, lehtori

NÄYTTELJÄT                     

 • Hännikäinen Unna 
 • Kvick Wilma
 • Tikkanen Eveliina
 • Lyytikäinen Anne
 • Larilahti Helena
 • Peltonen Tiina
 • Kinnunen Jesse
 • Monthan Matleena
 • Tossavainen Nuutti
 • Innanen Anna
 • Siren Alisa
 • Saahko Liina
 • Luostarinen Ella
 • Issakainen Nea
 • Manninen Jessica
 • Lyytikäinen Aada
 • Huupponen Minttu
 • Tossavainen Kuisma 
 • Tikkanen Antti

SOITTAJAT

 • Veijonen Venla, huilu
 • Kuokkaniemi Inka, oboe
 • Niiranen Anna-Mari, klarinetti
 • Laiho Kia, klarinetti
 • Huupponen Hilla, klarinetti
 • Kiiski Salla, klarinetti
 • Huupponen Helmi, alttosaksofoni
 • Turkki Siiri, alttosaksofoni
 • Ristilä Eino, trumpetti, flyygelitorvi
 • Veijonen Topi, pasuuna
 • Korhonen Sini, baritoni
 • Salmenkivi Hannu, koskettimet
 • Silvennoinen Viivi, koskettimet
 • Ikonen Ronja, koskettimet
 • Ikonen Marja, koskettimet & kapellimestari
 • Holopainen Mikko, kitara
 • Koivunoro Leevi, basso
 • Räisänen Janne, rummut
 • Tiainen Helmi, lyömäsoittimet