TUNTEELLINEN KONE

Rantasalmen Nuorisoteatterin uusi jukebox-musikaali. Tarina täynnä tunnetta ja suomalaista pop- ja rock-musiikkia.

Rantasalmen Nuorisoteatteri valmistaa kaudella 2018–2019 tilausteoksen TUNTEELLINEN KONE. Musikaali juhlistaa teatterin 25-vuotisjuhlavuotta 2019; samana vuonna myös taustalla toimiva Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys täyttää pyöreät 40 vuotta, joten juhlaan on aihetta siitäkin syystä. Kantaesityksen ensi-ilta on vuoden päästä 18.4.2019 ja esitykset ovat ajalla 18.4.–12.5.2019.

Tunteellinen kone -musikaalin käsikirjoittaa tamperelainen teatterin ja draaman tutkimuksen professori Hanna Suutela ja musiikin sovittaa Vaskivuoren lukion musikaalien kapellimestari Matti Suomela, joka tunnetaan myös Jean S -bändin riveistä. Kaksikko on aiemmin tarttunut Dingon säveliin ja työstänyt niiden pohjalta suositun Nahkatakkinen tyttö -musikaalin. Tulevaan Rantasalmen Nuorisoteatterin  kantaesitysmusikaaliin kappaleita on puolestaan haettu useammalta eri artistilta ja yhtyeeltä – kuitenkin kaikki suomalaista rock- ja pop-musiikkia viime vuosilta / vuosikymmeniltä uusin näyttämösovituksin.

Rantasalmen Nuorisoteatteri valmistaa vuosittain yksi tai kaksi musikaalia ja tulevalla kaudella keskitytään tähän yhteen teokseen, jossa ovat mukana sekä Rantasalmen Nuorisoteatterin että Lastenteatteri Ranttalin eri ikäiset näyttelijät. Taustalla rokkaa Järvi-Saimaan kansalaisopiston musiikin suunnittelijaopettaja Marja Ikosen johdolla musikaaliorkesteri, jossa bändisoittimet on höystetty puhaltimilla. Harrastajia ilmoittautui mukaan 51.

Iso ja tyttövoittoinen harrastajaryhmä asettaa haasteet valmiiden musikaalien esittämiselle sekä niiden esitysoikeuksien saamiselle ja tämä oli yksi syy, miksi nuorisoteatterin 25-vuotisjuhlaan lähdetään nimenomaan tilausmusikaalilla. Teos räätälöidään täysin rantasalmelaisille sopivaksi sekä huomioidaan paikkakunnan erityispiirteet ja vahvuudet. Rantasalmen Nuorisoteatterin harrastajista suurin osa opiskelee Rantasalmen lukion musiikkiteatterilinjalla ja on tullut paikkakunnalle muualta hakemaan oppia erityisesti musikaalinäyttelemiseen, -tanssimiseen ja -laulamiseen. Rantasalmella tehdään tässä itse asiassa isompi kulttuuriteko, kun tuotetaan maahamme uusi suomalainen ja suomalaiseen musiikkiin pohjautuva jukebox-musikaali, jota sitten muutkin harrastaja- ja ammattiteatterit voivat jatkossa hyödyntää. Uskomme, että teos kiinnostaa erityisesti muitakin lukioteattereita ympäri maan.

Tunteellinen kone on ensi-illassa 18.4.2019.