Uusi C-puhallinorkesteri aloittaa!

Järvi-Saimaan kansalaisopisto ja Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys laittavat käyntiin ensi syksynä jälleen uuden C-alkeispuhallinorkesterin, jota johtaa tuttuun tapaan musiikin suunnittelijaopettaja Marja Ikonen. Rantasalmen vahva kulttuuriosaaminen ja lukuisat esiintyvät kokoonpanot sekä upea musiikkiteatteri pohjaavat tähän hyvään alkeisopetukseen ja innostavaan oppimisympäristöön ja se mahdollistuu nimenomaan yhteistyöllä kansalaisopiston ja puhallinorkesteriyhdistyksen kesken. 

Uudessa C-puhallinorkesterissa ei ole uusille harrastajille yläikärajaa ja alaikärajana on esikouluikä, eli sama ikäraja, mikä kaikkeen muuhunkin musiikin perusopetukseen Rantasalmella. Tämä eri ikäisten harrastaminen samoissa kokoonpanoissa on saanut valtakunnallista huomiota ja nyt muillakin paikkakunnilla ympäri Suomen aletaan perustaa vastaavanlaisia kokoonpanoja! Kouluikää nuoremmille järjestetään soitinvalmennusta kahdessa ryhmässä: puhaltimet ja lyömäsoittimet 5–8 -vuotiaille. 

Yhteismusisointi harrastuksena on hyvää vastapainoa muulle arjelle, koska soittaessa aivokapasiteetti on kovassa käytössä, eivätkä muut huolet ja murheet ehdi vallata ajatuksia, kun soitto soi. Yhteismusisoinnissa on mukana myös yhteinen tekemisen riemu ja joukkuehenki muodostuu todella hyväksi, kun orkesteri esiintyy mitä erilaisimmissa tilanteissa sekä reissailee ja leireilee niin lähempänä kuin kauempanakin kotipaikkakunnasta. Rantasalmen erinomaiset soitinpedagogit ja orkesterinjohtoon erikoistuneet ryhmänvetäjät ottavat mielellään uusia opiskelijoita mukaan harrastuksen pariin. Harrastukseen kuuluu aluksi sekä oma soittotunti 20min että orkesteriharjoitus 60min. Myöhemmin tulee mukaan myös musiikin perusteiden tunti. Soittotunnin pituus ja orkesteriharjoituksen pituus kasvavat myös taitojen kehittyessä harrastuksen edetessä vuosien varrella. 

Vapaita soitinpaikkoja opistossa on kaikissa puhaltimissa, eniten pasuunassa ja huilussa, joihin toivotaankin erityisen paljon uusia aloittajia ensi syksynä – voit aloittaa vaikka kaverin kanssa saman soittimen soittamisen! Lisäksi vapaita paikkoja löytyy oboessa, klarinetissa, saksofonissa, trumpetissa, käyrätorvessa, baritonissa ja tuubassa. Puhallinorkesteriyhdistys vuokraa soittimet kaikille uusille aloittajille, eli omaa soitinta ei heti tarvitse hankkia. Tarkoituksena on saada kasaan täysipainoinen puhallinorkesteri korkeine ja mataline instrumentteineen. Kansalaisopistossa on myös yksi lyömäsoitinpaikka ja 3 kitara-bassopaikkaa vapaana uuden kauden alkaessa, näihin soitinvaihtoehtoihin tarvitset oman soittimen. 

Esittelemme syksyllä puhaltimia Rantasalon koululla ma 13.8. koulupäivän aikana sekä Taiteiden illassa pe 31.8. Oskarissa. Ilmoittautuminen Järvi-Saimaan kansalaisopiston soitinopetukseen tapahtuu to 16.8. klo 17.00 Keskuskoulun musiikkiluokassa. Uusi C-orkesteri aloittaa ma 20.8. klo 15–16 Keskuskoulun musiikkiluokassa, ja syyskuun alusta alkavat myös henkilökohtaiset soittotunnit. Lisätietoja saat Marja Ikoselta 044-4175228 ja Janne Ikoselta 044-4175227. Meidät tavoittaa myös sähköpostilla: marja.ikonen(at)rantasalmi.fi ja janne.ikonen(at)rantasalmi.fi.  

Puhallinmusiikki on iloinen, elinikäinen ja monivivahteinen harrastus, tervetuloa mukaan!