Skotlantiin Amaze Me Leaderin kyydissä!

Nyt olisi auki haku tämän vuoden elokuun Amaze Me Leader -kiertueelle Skotlantiin. Kyse on samasta kiertueesta, joka vieraili Torniksella viime syksyn aluksi. Alueemme 18-29-vuotiailla nuorilla oli mahdollisuus päästä seikkailureissulle satasella. Alla pitempi selvitys hausta. Lisätietoa englanninkielisestä hausta löytyy täältä. Viestiä välitti Petteri (jonka mielestä Skotlanti on kertakaikkisen hieno paikka). Jos vaan jotakuta kiinnostaa, niin papereita sisään 25.5.2018 mennessä ja seikkailemaan.

-----------------------------------------

AML 2018 on 18-29-vuotiaille suunnattu seikkailuseminaari, jonka tavoitteena on rohkaista nuoria osallistumaan Leader-toimintaan ja rakentaa verkostoja eurooppalaisten nuorten välille.
Seikkailuseminaarin toimintatapa perustuu Amazing race TV-formaattiin ilman kilpailua: osallistujat jaetaan autoryhmiin, jotka vierailevat päivittäin Leader-tuella rahoitetuissa kohteissa. Jokaiseen kohteeseen liittyy toimintaa ja tehtäviä. Amaze Me Leader (AML) 2018 – seikkailuseminaarin järjestämisestä ja ohjelmasta vastaa skotlantilainen Dumfries & Galloway LEADER. Suomalaiset Leader -yhdistykset lähettävät osallistujiksi 20 nuorta, jotka edustavat tapahtumassa kukin oman alueensa toimintaryhmää. Kaikkiaan seikkailuseminaariin osallistuu 60 eurooppalaista nuorta.  

OHJELMA JA KUSTANNUKSET: AML-osallistujille järjestetään aloitusleiri ja loppuseminaari, joiden tarkoituksena on valmentaa lähtijöitä ideoimaan, innostumaan ja saamaan eväät matkaan, jakaa nuorten kokemuksia ja ideoita nuorten kesken ja Leader-toimijoiden kanssa sekä tutustuttaa Leader-rahoitukseen. Osallistumismaksu on 100 euroa. Lisäksi nuori tarvitsee oman vakuutuksen, englannin kielen taitoja, perusvarusteet matkalle vaihteleviin majoitusolosuhteisiin ja mahdollisuuden sitoutua vaiheittain etenevään ohjelmaan: 

1. Valmentava koulutus 16.-17.6.2018: viikonloppuna tavataan muut osallistujat, kasvatetaan innostusta ja saadaan perustietoutta LEADER-toiminnasta sekä eväät Skotlannin matkalle. 

2. Amaze Me Leader-seikkailuseminaari Skotlannissa 5.-12.8.2018: Skotlantilaisen LEADER-toimintaryhmän ohjelmassa on monipuolisesti yhdistystoimintaan, matkailuun ja yritystoimintaan liittyviä kohteita 

3. Loppuseminaari syyskuussa, mahdollisesti Punkaharjulla, ajankohta tarkentuu myöhemmin, raportointi ja palaute, samalla välitetään Leader-toimijoille matkan varrella koettua, jaetaan ja työstetään ideoita ja opitaan lisää LEADER-rahoituksesta.  

Hakuaika Amaze Me Leader-seikkailuseminaariin suomalaisille nuorille on 23.4.-25.5.2018. 

Haku osallistujaksi englanninkielisellä lomakkeella.   

Lisätietoja: Anne Vänttinen, 040 715 7189, anne.vanttinen (a) rajupusuleader.fi 

http://www.piallysmies.fi/hankkeet/amaze-me-leader...